Er zijn diverse soorten drugs. Ze zijn onder te verdelen in drie categorieën: downers, uppers en trippers. Daarnaast worden poppers gebruikt door klanten omdat dit het lustgevoel versterkt.

  • Downers zijn middelen zoals alcohol, heroïne, GHB, ketamine en cannabis. Deze middelen hebben de eigenschap dat ze verdoven, kalmeren en een ontspannend effect hebben. Je kunt van downers slaperig worden, ze onderdrukken je angstgevoelens en zorgen ervoor dat je bewustzijn wordt gedempt.
  • Uppers zijn drugs die een stimulerend effect hebben, zoals XTC, MDMA, speed, cocaïne en crystal meth. Deze drugs geven energie en zorgen ervoor dat je heel alert bent. Uppers hebben het effect dat je bloeddruk, hartslag, ademhaling en lichaamstemperatuur stijgen.
  • Trippers zijn bijvoorbeeld paddo’s of LSD. Trippers zijn vaak zo intensief dat de behoefte om op dat moment seks te hebben niet speelt.
  • Poppers is de populaire benaming voor een groep van vloeibare, vluchtige en kort werkzame drugs. In Nederland zijn poppers verboden, net als de andere drugs in deze lijst. Poppers werken spierverslappend en ontspannend en worden daarom vaak gebruikt bij anale seks.

Kom met ons in contact

EXIT BUTTON