Om bij te houden hoe hoog je inkomsten en uitgaven zijn, is het belangrijk om een kasboek bij te houden. Het is verstandig om dit kasboek bij je te hebben, maar verplicht is het niet. Je moet wel kunnen laten zien dat je dagelijks bijhoudt hoeveel je verdient en hoeveel kosten je maakt.

Houd elke werkdag je kasboek bij, dan vergeet je niets. Dit maakt aangifte doen makkelijker. Je kunt zelf aangifte doen, maar als je dit niet ziet zitten kun je het ook laten doen door een boekhouder.

Als je op straat werkt, ben je voor de Belastingdienst ook een zelfstandige en ben je dus ook zelf verantwoordelijk voor het betalen van belastingen.

Je kunt ook in loondienst of via opting-in werken (bijvoorbeeld in een club, privéhuis of bij een escortbureau). Als je in loondienst werkt, wordt de belasting door je werkgever verrekend met je loon.

Opting-in staat ook bekend als ‘werken volgens het voorwaardenpakket’. De meeste exploitanten werken volgens dit systeem. De belasting over jouw inkomsten wordt dan via de exploitant afgedragen. Je bent dan niet in loondienst, maar krijgt wel een inkomensoverzicht waarop staat wat je hebt verdiend en wat er is afgedragen. Je moet nog wel één keer per jaar je aangifte inkomstenbelasting doen. Om te kunnen werken via de opting-in heb je in ieder geval een inschrijfadres en een BSN/sofinummer nodig.

Kom met ons in contact