Als zelfstandig ondernemer (bijvoorbeeld in de raamprostitutie) moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Hiervoor heb je een inschrijving bij de Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) nodig. Dit kan een inschrijfadres in Nederland zijn, maar ook in het buitenland.

Om je in te schrijven bij de KvK heb je een geldig legitimatiebewijs en een ingevuld inschrijfformulier voor een eenmanszaak van de Kamer van Koophandel nodig. Als je niet staat ingeschreven in Nederland, klik hier.

Als bedrijfsactiviteiten, diensten of producten moet je invullen ‘Persoonlijke Dienstverlening’. Dit is de enige bedrijfsomschrijving die voor de Belastingdienst correct is. De informatie in het Handelsregister is openbaar en dus voor iedereen toegankelijk! Het is heel eenvoudig om gegevens op te zoeken aan de hand van je bedrijfsnaam. Geef daarom nooit je eigen naam op als naam van je bedrijf, maar gebruik een andere naam.

Als je voor je bedrijfsnaam een naam gebruikt die jouw klanten kennen, kunnen klanten gemakkelijk jouw persoonlijke adres achterhalen. Het is slim om een bedrijfsnaam te kiezen die je verder met niemand deelt. In principe kan dan niemand (familie of anderen) achterhalen dat je als prostituee werkt.

Adresgegevens van de Kamer van Koophandel in Utrecht:
Kroonstraat 50
Telefoonnummer: 030 – 239 66 00
Voor de benodigde formulieren kun je naar de website van de KvK:
Website KVK Algemeen: www.kvk.nl

Kom met ons in contact