Iedereen in Nederland die inkomsten heeft, is verplicht om daarover inkomstenbelasting te betalen. De aangifte inkomstenbelasting moet je eenmaal per jaar indienen. Als ondernemer moet je over die inkomsten ook een Btw-aangifte doen. Btw is de belasting die je betaalt over je omzet.

Bij de Belastingdienst hoef je je niet apart aan te melden. Als je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel, worden deze gegevens automatisch doorgegeven aan de Belastingdienst. Je krijgt dan meteen een Btw-nummer. Als je geen bericht krijgt van de Belastingdienst, is het verstandig om zelf contact met ze op te nemen. Daarna krijg je van de Belastingdienst een brief waarin staat wanneer je Btw-aangifte moet doen.
Je bent verplicht om eens per drie maanden op te geven hoeveel je hebt verdiend. Over dit bedrag wordt berekend hoeveel omzetbelasting je moet betalen.

De Btw-aangifte (omzetbelasting) moet binnen een maand na afloop van het tijdvak bij de Belastingdienst binnen zijn. Ook moet de betaling dan op de rekening van de Belastingdienst zijn bijgeschreven.

Als een ondernemer te laat aangifte doet of te laat betaalt, riskeert hij een boete en een naheffingsaanslag. Dit is een schatting van het Btw-bedrag dat de ondernemer moet betalen.

De Belastingdienst heeft geheimhoudingsplicht over wat je ze vertelt en schrijft.
Telefoonnummer Belastingtelefoon (gratis): 0800 0543
Website: www.belastingdienst.nl

Kom met ons in contact

EXIT BUTTON