Je moet kunnen aantonen aan de belastingdienst dat je (dagelijks) bijhoudt hoeveel je verdient en hoeveel kosten je maakt. Daarom kan het handig zijn om een kasboek bij te houden.

Als je op straat werkt, ben je voor de Belastingdienst een zelfstandige en ben je dus ook verantwoordelijk voor het betalen van belastingen.

Je kunt ook in loondienst of via opting-in werken (bijvoorbeeld in een club, privéhuis of bij een escortbureau). Als je in loondienst werkt, wordt de belasting door je werkgever verrekend met je loon.

Opting-in staat ook bekend als ‘werken volgens het voorwaardenpakket’. De meeste exploitanten werken met dit systeem. De belasting over jouw inkomsten wordt dan via de exploitant afgedragen. Je bent niet in loondienst, maar krijgt wel een inkomensoverzicht waarop staat wat je hebt verdiend en wat door de werkgever is afgedragen.
Je moet nog wel één keer per jaar je aangifte inkomstenbelasting doen. Om te kunnen werken via opting-in heb je in ieder geval een inschrijfadres en een burgerservicenummer  nodig.

Kom met ons in contact

EXIT BUTTON