Als je niet zwanger wilt worden, kun je naast condooms ook anticonceptie (zoals de pil) gebruiken. Zo kun je met je partner wel zonder condoom seks hebben zonder zwanger te worden. Maar deze anticonceptiemiddelen bieden geen bescherming bieden tegen soa’s.

Er zijn verschillende soorten anticonceptie. Welke het best bij jou past is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Op deze websites vind je meer informatie over verschillende vormen van anticonceptie:

Morning-afterpil
Heb je onbeschermde seks gehad en gebruik je geen anticonceptie? Als je niet zwanger wilt worden dan kun je een morning-afterpil nemen. De morning-afterpil wordt ook wel de noodpil genoemd. Je kunt deze pil halen bij de apotheek of drogist. Je hebt geen recept nodig. Noodpillen voorkomen zwangerschap. Ze werken vóórdat de zwangerschap kan optreden.

De morning-afterpil is tot 72 uur na de onbeschermde seks werkzaam. Je kunt het best de pil zo snel mogelijk na de onbeschermde seks innemen. Hoe sneller je deze ‘noodpil’ neemt, hoe beter.  De morning-afterpil is verkrijgbaar bij drogisterijen zoals het Kruidvat en de Etos.

Anticonceptie zoals de pil of de morning-afterpil beschermen niet tegen een soa. Tegen het risico op geslachtsziekten gebruik je een condoom. In de huiskamer van Belle op de Europalaan is op dinsdag- of donderdagavond een arts aanwezig.

Kom met ons in contact

EXIT BUTTON