Transpersoon sekswerkers verrichten seksuele diensten in ruil voor geld, waardevolle spullen, veiligheid, onderdak of eten. Sommigen noemen dit ook wel ruilseks, escort of het hebben van paydates of cardates.
De schatting is dat ongeveer 5 procent van sekswerkers transseksueel, transgender of travestiet is.

Transpersoon is een verzamelnaam voor travestieten, transgenderisten en transseksuelen. In de prostitutie gaat het bij ‘travestieten’ vooral om mannen die zich in vrouwenkleren aan klanten presenteren. ‘Transgenderisten’ hebben (nog) geen geslachtsaanpassende behandeling gehad. Man-naar-vrouw ‘transseksuelen’ hebben dat wel of zij zijn ermee bezig.

Voor ons maakt het niet wie je bent of wilt zijn. In de prostitutie komt het volgens ons vooral aan op ‘bewust werken’. Weten waar je mee bezig bent en waar je grenzen liggen. Voor de Nederlandse wetgeving ben je man of vrouw. Er bestaat geen mogelijkheid van een derde sekse.

Voor transpersonen die in de prostitutie werken, levert deze tweedeling naast extra mogelijkheden ook beperkingen op. Als transpersoon sekswerker kun je niet bij alle prostitutie locaties terecht. Zo zijn er bijvoorbeeld specifieke clubs of gebieden binnen de raamprostitutie waar transpersoon sekswerkers kunnen werken. We kunnen je adviseren hoe je hiermee kan omgaan. We zijn bekend met de verschillende situaties waarin transpersonen in de prostitutie aan het werk zijn.

Misschien twijfel je of wat jij doet sekswerk is. Of misschien identificeer je jezelf niet met de benaming sekswerker? Ook dan mag je natuurlijk gewoon contact met ons opnemen. Iedereen is welkom bij ons, dus aarzel niet om contact met ons op te nemen als je ergens vragen over hebt of wat hulp kunt gebruiken.

Kom met ons in contact

EXIT BUTTON