Waar ga je je klant ontmoeten?
Dat kan op diverse locaties. Het belangrijkste is dat jij je er veilig voelt en dat jullie niet gestoord worden of andere mensen storen.

Thuis werken
Dat kan voor jou handig zijn omdat je dan in een veilige, bekende omgeving bent. Jij kan desnoods de klant niet binnenlaten als jij je bedenkt of onprettig voelt. En je weet zeker dat hij alleen is. Er zijn ook belangrijke nadelen. Door een klant thuis te ontvangen weet hij jouw adres wat kan leiden tot onwenselijke situaties zoals bedreiging, verkrachting, diefstal of overlast aan andere omwonenden.

Bij een klant thuis
Je kunt afspreken bij een klant thuis. Het voordeel is dat de klant niet weet waar je woont. Nadelen zijn dat je de omgeving niet kent en je niet weet wat je in het huis van de klant kan aantreffen. Er kunnen bijvoorbeeld meerdere mensen aanwezig zijn in huis zonder dat jij dit weet. Of misschien neemt een klant jullie bezigheden stiekem op met een camera. Voor je naar een klant gaat kun je vast nadenken over wat je wil doen als een afspraak niet naar wens verloopt. Als je bij een klant thuis afspreekt weet je van te voren mogelijk niet of je snel kunt wegkomen. Een oplossing hiervoor is bijvoorbeeld dat je het adres bij een vriend achterlaat zodat iemand weet waar je bent, dan kun je met deze vriend afspraken maken over wat hij kan doen als je niet op tijd contact opneemt.

Hotel
Het is ook mogelijk om af te spreken in een hotelkamer. Dit is neutraal terrein en kan voor jou veiliger voelen. Ook kan je meestal ongestoord werken. De meeste hotels willen dit echter niet omdat zij het schadelijk voor hun imago vinden en geen overlast willen geven aan andere gasten.

Buiten
Een klant ontmoeten gebeurt ook buiten. Handig is dat het geen geld kost, zoals een hotelkamer. Het is anoniemer voor zowel jou als de klant, jullie hoeven geen adresgegevens te delen. Bedenk van tevoren wel dat je makkelijker gestoord kan worden door voorbijgangers of politie. Omwonenden zullen niet blij zijn met jullie afspraak, zij zijn bang voor overlast door teveel mensen en rommel, zoals achtergelaten condooms.

In de auto
Spreek van tevoren met de klant af waar jullie naar toe rijden. Als je van tevoren de locatie hebt onderzocht (bijvoorbeeld via GoogleMaps), heb je een beter beeld van je omgeving en of de klant daadwerkelijk naar de afgesproken locatie rijdt. Je kan natuurlijk ook je eigen auto gebruiken als je met een klant afspreekt. Als je zelf rijdt, houd jij in ieder geval de regie over de locatie.

Kom met ons in contact