Bij raamprostitutie huur je een kamer waarin je achter het raam staat. Het is een zelfstandige manier van werken. Je kunt aan de deur met je klant onderhandelen over de prijs en de diensten die je aanbiedt. De kosten die je maakt zijn bijvoorbeeld de huur van je kamer, je reiskosten en kosten voor kleding, make-up en condooms. Je bent verplicht om over het geld dat je verdient belasting te betalen, hiervoor kun je samenwerken met een accountant.

Raamprostitutie wordt gezien als relatief veilig omdat er cameratoezicht is en er regelmatig politie langskomt. Het nadeel is dat iedereen die langsloopt je kan zien staan, het is dus ook mogelijk dat je wordt  gezien door bekenden.

Raamprostitutie bestaat in verschillende grote steden in Nederland, zoals in Amsterdam en Den Haag. In Utrecht was er raamprostitutie aan het Zandpad. Momenteel zijn daar alle ramen gesloten. Of het Zandpad weer wordt geopend, is onduidelijk.

Als je een raam wilt huren moet je op de meeste plaatsen minimaal 21 jaar oud zijn. Om aan het werk te gaan moet je verschillende zaken regelen:

  • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
  • Belasting betalen
  • Een registratie aanvragen (per stad verschillend)
  • Het is aan te raden om je eens per drie maanden te laten testen op soa’s.

Kom met ons in contact

EXIT BUTTON