In Nederland is straatprostitutie verboden, tenzij je dat doet op speciale tippelzones. Utrecht heeft een tippelzone op de Europalaan. Op straat maak je contact met klanten die over de zone rijden, fietsen of lopen. Voordat je instapt maak je afspraken over de prijs en welke diensten je aanbiedt. Als je het met de klant eens wordt, rijd je samen in zijn auto naar de afwerkplek.
De tippelzone in Utrecht is dagelijks geopend van 19.00 uur tot 02.00 uur.

Op de tippelzone in Utrecht is een huiskamer van Belle ondersteuning, alleen toegankelijk voor sekswerkers. In de huiskamer kun je gebruik maken van de douche en het toilet. Aan de bar worden onder andere condooms, toiletartikelen, sigaretten en wat te eten en te drinken verkocht. Zo kun je even rustig pauze houden en je voorbereiden op je werk. De huiskamer is open van 19.30 uur tot 01.30 uur. Op dinsdag- en donderdagavond is er een arts aanwezig van 19.30 tot 23.00 uur. Deze arts heeft veel kennis over gezondheid in relatie tot sekswerk, en kan onder andere een soa-onderzoek doen, informatie geven over anticonceptie en hepatitis B-vaccinaties geven.

Om te mogen werken op de tippelzone heb je een vergunning nodig. Hiervoor kun je contact opnemen met de gemeente Utrecht, via telefoonnummer 14030. Het is ook mogelijk om een aanvraagformulier in te vullen in de huiskamer van de tippelzone.
Daarna krijg je een gesprek met een medewerker van de gemeente, dienst Volksgezondheid, en een hulpverlener van Belle. Een vergunning is geldig voor één jaar, waarna een verlengingsgesprek volgt. Utrechtse vrouwen krijgen voorrang bij het aanvragen  van een vergunning. Op dit moment is er voor vrouwen van buiten Utrecht een wachtlijst van enkele jaren.

De Utrechtse gemeenteraad heeft besloten om de tippelzone uiterlijk 1 juli 2021 te sluiten.

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Utrecht.

Kom met ons in contact

EXIT BUTTON